Kotitalousvähennys


 

Kotitalousvähennys on verovähennys, jonka voi tehdä tavanomaisesta kotona teetettävästä kotitaloustyöstä. Vähennyksen voi tehdä vain työstä, ei materiaalikuluista, tarvikkeista tai matkakuluista. Vähennykseen oikeuttavaa työtä on esimerkiksi
K​otitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa.

Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Saat vähentää 40 % työn osuudesta, jos olet ostanut työn yritykseltä. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamassasi laskussa on työn osuutta 5 875 euroa.

Jos palkkasit työntekijän, voit vähentää 15 % palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut.

Vähennys on henkilökohtainen, joten samassa taloudessa asuvat voivat kukin hyödyntää kotitalousvähennyksen omassa verotuksessaan. Jos pariskunnan vähennyskelpoiset kulut eivät ylitä vuodessa 4500 euroa, vähennys kannattaa omavastuun vuoksi ilmoittaa kokonaisuudessaan vain toisen puolison verotuksessa.

Kotitalousvähennyksen voi hakea jo kuluvalta vuodelta ilmoittamalla ostamasi palvelun tiedot verottajalle, jolloin veroprosenttisi korjataan ilmoituksesi mukaisesti.

Säännöllisten kotipalveluiden tilaajat voivat ilmoittaa maksut ennakkoon kuluvan vuoden loppuun saakka, ja yksittäisten palveluiden tilaajat voivat ilmoittaa kulut heti laskun maksamisen jälkeen. 

Ilmoitukset voi tehdä kätevästi OmaVero-verkkopalvelun avulla, palvelun käyttämiseen tarvitset pankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Voit myös kerätä kaikki vuoden aikana maksetut palvelut yhteen ja kirjata puuttuvat tiedot esitäytettyn veroilmoituksen.
Image